Lesklý povlak na hladine čaju
Příspěvků: 28
• Stránka 1 z 2 • 1, 2
Ahojte chcem sa opýtať na takúto vec. Niekedy sa stane, že sa mi na hladine čaju vytvorí lesklý povlak. Neviete čím to je alebo môže byť spôsobené? čaje používam štandardnej kvality.
Mohl bys to vyfotit? Není to náhodou že tam plavou tipsy?
U jakých čajů?
U jakých čajů?
Čaj nespojuje jen kultury, ale lidi a hlavně jejich duše...
Používám DROPBOX ZDARMA na ukládání fotografií, dokumentů a záloh.
Budete přesměrování na stránku HLEDÁNÍ kde je dole na tlačítko DONATE.
Používám DROPBOX ZDARMA na ukládání fotografií, dokumentů a záloh.
Budete přesměrování na stránku HLEDÁNÍ kde je dole na tlačítko DONATE.
No je to ako kedy, niekedy sa to nevyskytne a niekedy ano a je jedno či zalejem Bai scha, alebo yin si. A vyfotiť neviem je to ako tenučká vrstva na hladine a ked sa s ňou pohne tak to vyzerá ako keby sa polámala na hladine. Ale vyskytuje sa to zriedka, preto tomu nekladiem velký dôraz. Čaj pripravujem spôsobom kovové sitko (používané už velmi dlho) do ktorého nasypem čaj a zalejem vodou príslušnej teploty a to všetko v sklenenom pohári. Ja len teda, že či sa tu s tým už niekdo nestretol. A ešte teda si dôležitá vec. ten povlak sa nevytvorí hneď po zaliatí čaju, ale asi po 5 - 10 minutách keď čaj chladne v pohári.
Už asi vím, to může byt taky kal ve vode, treba vodní kámen, kdybys to vyfotil bude jasno
Čaj nespojuje jen kultury, ale lidi a hlavně jejich duše...
Používám DROPBOX ZDARMA na ukládání fotografií, dokumentů a záloh.
Budete přesměrování na stránku HLEDÁNÍ kde je dole na tlačítko DONATE.
Používám DROPBOX ZDARMA na ukládání fotografií, dokumentů a záloh.
Budete přesměrování na stránku HLEDÁNÍ kde je dole na tlačítko DONATE.
No třísloviny nevím, jelikož se mi to stává treba s jedním čajem ano, a druhy den ne ikdyž čaj i množství je stejne
Čaj nespojuje jen kultury, ale lidi a hlavně jejich duše...
Používám DROPBOX ZDARMA na ukládání fotografií, dokumentů a záloh.
Budete přesměrování na stránku HLEDÁNÍ kde je dole na tlačítko DONATE.
Používám DROPBOX ZDARMA na ukládání fotografií, dokumentů a záloh.
Budete přesměrování na stránku HLEDÁNÍ kde je dole na tlačítko DONATE.
NE, stalo se mi to u čajů červených které zalévám 99°C vodou, já si stále myslim že to je kvalitou vody, nebo proste že je neco ve vode a tím to je
Čaj nespojuje jen kultury, ale lidi a hlavně jejich duše...
Používám DROPBOX ZDARMA na ukládání fotografií, dokumentů a záloh.
Budete přesměrování na stránku HLEDÁNÍ kde je dole na tlačítko DONATE.
Používám DROPBOX ZDARMA na ukládání fotografií, dokumentů a záloh.
Budete přesměrování na stránku HLEDÁNÍ kde je dole na tlačítko DONATE.
me se to deje pravidelne je to tim, ze mame pomerne hodne tvrdou vodu s velkym obsahem vapniku, coz v reakci s nejakymi slozkami caje udela tuhle "krustu"...a kdyz do toho vlozim treba spejli, tak se to na ni chyta podle me to nijak neovlivnuje kvality caje...stava se me to ale jen pokud voda pri priprave presahne urcitou teplotu...
Ano to si taky myslim jak jsem psal, že to je vodou no .
Čaj nespojuje jen kultury, ale lidi a hlavně jejich duše...
Používám DROPBOX ZDARMA na ukládání fotografií, dokumentů a záloh.
Budete přesměrování na stránku HLEDÁNÍ kde je dole na tlačítko DONATE.
Používám DROPBOX ZDARMA na ukládání fotografií, dokumentů a záloh.
Budete přesměrování na stránku HLEDÁNÍ kde je dole na tlačítko DONATE.
To je urcite tim vapnikem, proste tvrdou vodou. Napr. voda ze studny ma vzdy takovy povlak. Pokud ale ma voda min nez treba 50mg vapniku tak uz je to ok, a hodne mekka je kdyz ma min nez 10mg. To v CR mela jen delvitacka balena voda za 3,90- Byla to vubec uplne nejlepsi voda na caj. Ale uz neni k sehnani.
Nieco na tom bude aj co sa tyka vapniku. Ale tie triesloviny by som nezatracoval napriklad ak pripravim nejaky Hong Cha tak sa povlak vytvori vzdy ale pri Darjeel alebo zelenych to nerobi
Nature uses only the longest threads to weave her patterns, so that each small piece of her fabric reveals the organization of the entire tapestry.
R.P.Feynman
R.P.Feynman
To je pravda, u zelenych jsem to nikdy nevidel, možná i teplota vody ma vliv, mám vynikajici vodu tady na Šumavě a tak 2 do roka to pozotuji, vždy ale ne hong Cha, myslim že na ničem jinem to nebylo.
Čaj nespojuje jen kultury, ale lidi a hlavně jejich duše...
Používám DROPBOX ZDARMA na ukládání fotografií, dokumentů a záloh.
Budete přesměrování na stránku HLEDÁNÍ kde je dole na tlačítko DONATE.
Používám DROPBOX ZDARMA na ukládání fotografií, dokumentů a záloh.
Budete přesměrování na stránku HLEDÁNÍ kde je dole na tlačítko DONATE.
Čaj nespojuje jen kultury, ale lidi a hlavně jejich duše...
Používám DROPBOX ZDARMA na ukládání fotografií, dokumentů a záloh.
Budete přesměrování na stránku HLEDÁNÍ kde je dole na tlačítko DONATE.
Používám DROPBOX ZDARMA na ukládání fotografií, dokumentů a záloh.
Budete přesměrování na stránku HLEDÁNÍ kde je dole na tlačítko DONATE.
Ano já stále si myslim to co původne že to je minerály ve vode, ale je divne že v prvnim nalevu nic ve 2. tohle a pak opet nic a to bylo z vody z jedne termosky, to je záhada
Čaj nespojuje jen kultury, ale lidi a hlavně jejich duše...
Používám DROPBOX ZDARMA na ukládání fotografií, dokumentů a záloh.
Budete přesměrování na stránku HLEDÁNÍ kde je dole na tlačítko DONATE.
Používám DROPBOX ZDARMA na ukládání fotografií, dokumentů a záloh.
Budete přesměrování na stránku HLEDÁNÍ kde je dole na tlačítko DONATE.
Dzin Tea Racer píše:Ano já stále si myslim to co původne že to je minerály ve vode, ale je divne že v prvnim nalevu nic ve 2. tohle a pak opet nic a to bylo z vody z jedne termosky, to je záhada
noo v druhom naleve sa ti predsa vyluhuje najviac latok z caju a daktore mozu reagovat s vapnikom vo vode a toho tam zase nieje tak vela aby ostalo aj na dalsie. skus test s destilovanou vodou ci sa ti to tiez stane, ak hej tak to su potom asi vonne oleje a zivice v caji, ktore sa po vyluhovani zrazaju
Gwynnbleid píše:Dzin Tea Racer píše:Ano já stále si myslim to co původne že to je minerály ve vode, ale je divne že v prvnim nalevu nic ve 2. tohle a pak opet nic a to bylo z vody z jedne termosky, to je záhada
noo v druhom naleve sa ti predsa vyluhuje najviac latok z caju a daktore mozu reagovat s vapnikom vo vode a toho tam zase nieje tak vela aby ostalo aj na dalsie. skus test s destilovanou vodou ci sa ti to tiez stane, ak hej tak to su potom asi vonne oleje a zivice v caji, ktore sa po vyluhovani zrazaju
Destilku bych snad ani nezkousela ta mozna udela s cajem jeste vetsi psi kusy.
Niú bù yǐ shu bù néng àn niú tóu dī
Krávu přivedete k vodě, ale nedonutíte ji pít.
Krávu přivedete k vodě, ale nedonutíte ji pít.
Destilku rozhodně ne, to je mrtvá voda. Možná lepsí než velmi tvrdá voda ale osobne to ani testovat nechci
Čaj nespojuje jen kultury, ale lidi a hlavně jejich duše...
Používám DROPBOX ZDARMA na ukládání fotografií, dokumentů a záloh.
Budete přesměrování na stránku HLEDÁNÍ kde je dole na tlačítko DONATE.
Používám DROPBOX ZDARMA na ukládání fotografií, dokumentů a záloh.
Budete přesměrování na stránku HLEDÁNÍ kde je dole na tlačítko DONATE.
Příspěvků: 28
• Stránka 1 z 2 • 1, 2
Zpět na Výběr, nákup, čajování a zajímavosti o čaji
Kdo je online
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník