head
 Sorty Čajů   Příprava       Účinky        Odkazy        Kniha       Tea Racer  
     Zelené      
        Bílé        
       Žluté       
   Polozelené  
    Červené     
      Černé       
    Ovoněné    
   Speciality   
     Bylinky     
       Káva       


jang jin


Tyto  stránky slouží jako pomoc při odhalování tajemství čaje, jeho účinků na těle i duchu a věcí s tím spojených. Tyto mé poznatky jsou moje vlastní a nemusí se shodovat s názory jiných lidí, větších čí menších znalců a odborníků . Předem říkám že mi je to úplně jedno! :-) Pokud by jste chtěli něco z toho co tu je uveřejnit, kontaktujte mě prosím.

Pro kontakt použijte tento mail

info@tea-earth.net

Název
Jing Gu, Bai Long, Zhuan Cha, 2003 / Sheng puer
Charakteristika
Hnědozelený list, větší velikosti i s menší příměsí stonků a tipsů. Vůně je jemná, příjemná, ušlechtilá, květinové kořeněná pro puery z Jing Gu typická. Mao Cha: Nemíchaný velmi vysoké kvality z divoce rostoucích čajovníků z pohoří Jing Gu. Kultivar: Da Bai Hao. Sklizeň: Ruční, jaro 2003. Čaj je lisován do cihly o váze 250 g.  Původ: Yunnan, pohoří Jing Gu. Továrna: Jing Gu Bai Long Tea Factory. Čaj možno nechat ještě dozrávat, ale dobrý je již nyní.
Příprava
Asi 7 g čaje na 200 ml, vložíme do zhongu, gai pei nebo konvičky a  zalijeme vodou kolem 99 °C, necháme louhovat asi 10 s až 6 minut. Čaj nám dá až 6 nálevů. Nebo lze připravit jako každý Pu Er i na Kung fu, dosáhneme tím samozřejmně i více nálevů.
Vlastnosti nálevu
Barva nálevu je tmavě žlutá, hnědá s odstíny oranžové. Vůně je plná, silná, příjemná, kořenitá, ovocná. Chuť je nasládlá, kořenitá, květinová s tóny tmavého ovoce. Dozvuk je delší, decentně hořknoucí, velmi příjemný a rovněž velmi specifický.
Trvanlivost a cena
Trvanlivost je velká. Cena v roce 2018 byla 187 Kč za vzorek o váze 25 g.
Účinky na tělo a ducha
Středně povzbuzující čaj. Vhodný na odpoledne nebo večer. Moc dobrý na výlety a tůry. Ovlivňuje
1., 3. a 7. čakru. Ale někdy to vnímám tak že je harmonizuje všechny. Je to výborné digestivum, detoxikuje, celkově výborný pro detoxikaci. Navozuje veselou náladu, ale ne vysmátou! A přitom je vhodný i pro rozjímání a meditaci.

Fotodokumentace
Zde je čaj v suché podobě, jako nálev a vylouhované lístky.
2003JingGuBaiLong

2003JingGuBaiLong


tea