head
 Sorty Čajů   Příprava       Účinky        Odkazy        Kniha       Tea Racer  
       Akce       
    Technika   
   Download   
  Fotogalerie   
Naše trasy


znak


jang jin


Tyto  stránky slouží jako pomoc při odhalování tajemství čaje, jeho účinků na těle i duchu a věcí s tím spojených. Tyto mé poznatky jsou moje vlastni a nemusí se shodovat s názory jiných lidí, větších čí menších znalců a odborníků . Předem říkám že mi je to úplně jedno! :-) Pokud by jste chtěli něco z toho co tu je uveřejnit, kontaktujte mě prosím.
Pro kontakt použijte tento mail

info@tea-earth.net

TOPlist

Akce, novinky, reportáže,testy a recenze.

Akce naší party, novinky, kdo kde spadl, kdo co testoval, srazíky, schůze a výlety :-)
 Akce jsou průběžně doplňovány a to dokonce zpětně, jak kdo dodal fotky a další materiál...
Last ride 28.10. 2013
Tak je tu konec sezóny a poslední vyjížďka. Letos jsem toho moc nenajezdil, snad příští sezónu to dohoním. Státní svátek, takže volno, krásné počasí, vyjížďka jako malovaná. Klasický okruh podél Vltavy a Lipna. Venca na nové motorce Yamaha R6, Olda a já Honda CBR 600 RR. Tolik motorkářů jsem nepotkal ani v létě, škoda jen že otevřená zahrádka se hledala tak dlouho, asi už mají přes sezónu všichni nahrabáno. :-)
Last ride 2013Last ride 2013Last ride 2013
KávesLipnoLipno
Last ride 2013Last ride 2013Last ride 2013
LipnoJsme jedničkypápá
Výlet na rakouská jezera 3. a 4. 8. 2013
Počasí až moc přívětivé, ale lepší než zima, sníh, déšť a kroupy. :-)
Sraz byl ráno na 9h v Ženevě. :-) K našemu překvapení sehnat ubytování u jezer byla fuška. Není to jako na Gross Glockner, Orlím hnízdě a pod. Pár penzionků a vše plné. Nakonec holky došly do nějakého hotelu na pokraji dehydratace a tam obvolali pár hotelů a zadařilo se. Vše zlé je k něčemu dobré jak Lucka řekla a měli jsme luxusní bydlení s výhledem na jezero. ( někteří ) Pokoje velmi komfortní. Porušil jsem své zásady a 7.52 km, jsem jel jako ostatní jen v kraťasech a tílku ( jediný jsem měl rukavice :-) ), ale bylo takové vedro že se to jinak nedalo. Koupačka byla parádní, na druhém kroku jsem si rozřízl nohu o kámen. Voda byla kupodivu teplá jako v Lipně. Karf se tam plácal jako vorvaň asi nejdéle. Večer jsme si dopřáli luxusní večeři a šli spát. To že na naší počest občas někdo uspořádá ohňostroj, nás už nepřekvapuje, ale že budou rovnou dva ohňostroje, to se nám líbilo! Asi půl hodiny co jsem usnul, mě probudilo mlácení a bouchání. Venku byla vichřice a v dálce hřmělo, slunečníky povalené, motorky se kymáceli. Po dvou hodinách strachu jsem psal Karfovi sms jestli někam neschováme motorky, ihned přišla odpověď a v půl 2 v noci uklízíme v lijáku motorky. Vylézt jsme museli oknem, penzionek byl zamčený. Pak už jsem usnul. Ráno jsme vyrazili po delší poradě k Dunaji. Mělo se jet rovnou k Dunaji, nakonec se nejmenovaný muž koupal ještě v jiném jezeře a u Dunaje se ani nestavilo. Bouřka nám byla v patách, Karf prý dojel a padaly kroupy. Cesta zpět byla poněkud nezpevněná a občas končila v lese, kde byla jen polní cesta. :-) Doma při mazání řetězu si můj mechanik rozřízl ruku o cosi v zadním kole, byly tam dvě špony asi 1 cm dlouhé, prostě hard core jízda :-)
Rakouská jezeraRakouská jezeraRakouská jezera
ŽenevaKoupačkaV dálce vorvaň
Rakouská jezeraRakouská jezeraRakouská jezera
Výhled z oknaKukVorvaň II

Motodovolená Alpy 5-7. 7. 2013
Den "D" jako dovolená, konečně nastal. Jako vždy, z lidí co řekli že by jeli, zbyla jen hrstka. Na poslední chvíli se přidal Karf, který dostal funkci navigátora. :-)
Cesta tam se jela opět jinak, tentokrát kolem jezera Traunsee, až tam nepršelo. Pak lehce, a tak 30 km dost lilo, přes cestu se valily potoky, ale zvládli jsme to. Cestou přes Maria Alm, jsme potkali skupinku asi 20 traktoristů z 50. let. Myslel jsem, že první pojede pan účetní Fantozzi, ale nakonec jen asi 10 km kolona a nic.
Ubytování bylo v městečku Viehhofen, asi 6 km od Zell am See. O tři chalupy níže bydleli kamarádi, takže jsme je byli zkontrolovat. Náš penzionek byl parádní, paní Luisa ochotná a výhled luxusní. Snídaně královská!
V sobotu se razilo na menší okruh po Alpských cestičkách, kde jsme zahlédli Kitzbuhel motorrade strasse. Tak že tam jedeme, ale  ani auta tam nikdo nepouštěl a chlapík z reflexní vestou nám pokynul, tak jsme si mysleli že motorky ano...
Spletl si nás s novináři, kteří přijeli asi 15 minut po nás. :-) Takže u mýtné brány nikdo, zatím cestou nahoru kolabující triatlonisté a sanitky v protisměru. Nahoru jsme dojeli na modrý koberec, tam se ozývalo něco jako " motorrade katastrofe " a lifrovali nás na odstavné parkoviště. Dolů nás prý pustí, až asi za 2h. Tak jsme si to tam prohlíželi a šli po místních kopcích. :-)
Zajímavý zážitek, zvláště tlustá paní s praporkem co měla jednání řeznického psa, a když se nosila závodnická kola z dráhy, tak se raději schovala...
Cesta zpět byla plánovaná přes Orlí hnízdo, kde jsme se setkali s Petnelem a jeho partou. Dorazili jsme v neděli navečer a za sucha.

Alpy 2013 alpy 2013 Alpy 2013
no commentzačíná pršetprší
Alpy 2013 Alpy 2013 Alpy 2013
výhled z penzionkusetkání na orlím hnízděpříjezd
Alpy 2013 Alpy 2013 Alpy 2013
rozmluva nad mapoujako kdyby to nemohl obejít :-)Orlí hnízdo
Alpy 2013 Alpy 2013 Alpy 2013
do kopcesetkání s druhou partoupoprvé viděli lanovku

1. Vyjížďka 18.4. 2013
Konečně poprvé na motorce! Pepa psal mail, že jejich " dědkovská parta " má vyjížďku jestli se nechci přidat. Tak jsem všeho nechal a vyrazil jako první k pumpě. Pumpa v Horní Plané nezklamala, kompresor neumí momentálně foukat na více než 1.7 kPa. Takže se jelo na poloprázdném předním kole. Nevadí, všude vzorně uklizené silnice tak se jelo pomalu. Po pár km Pepa ztratil ocas a jediný to nezaregistroval. Takže byl lov na jeho ocas. Ještě že jsme ho našli, ( válel se bezvládně na silnici ), Lída by mu to prý neodpustila! Opět na celé Šumavě jediný mrak a Pepa ho opět dohonil. :-) Kdykoliv s nimi jedu na vyjížďku zmokneme. Návštěva u Jarky a Emila v Prachaticích, byla spíše na enduro, ale velmi pohodová. Tak sezóna odstartovala konečně!
2013 2013 2013
Kájovské rozcestí U Jarky a Emila Pepa asi tančí nebo co vyvádí
Povánoční setkání - Zelená Ratolest 18.1. 2013
Dlouho  jsme se neviděli, tak se konečně spáchal mini srazík. Dorazilo nás asi 25 kousků. :-)
Tak se popilo, popovídalo... Lesan, co právě přijel ze 4 denního školení - používání mobilních telefonů u příslušníku sboru národní bezpečnosti. Byl plný dojmů ( patřil k nejlepším z celého školení ) neustále vysvětloval ( viz. fotodokumentace ), jak se mobilní telefon používá. Sám říkal že školení uteklo jako voda a že se nestačilo vše zopakovat a naučit. Ale několikrát ukazoval jak již umí, velmi rychle ( do 5 minut ) vytočit číslo 158! ( pravda, poprvé se mu to nepovedlo, ale byl velmi nervózní ). Za druhé, umí odeslat sms - matce, veliteli posádky a třetí už neví komu. Třetí věc - přijmout hovor do 20s od prvního zazvonění. Lesan opět patřil mezi nejlepší a několikrát to zvládnul i pod 15s! Je to vzor moderní policie a kdyby byl každý policista takový, nemuseli bychom se ničeho a nikoho bát. Vše vidíte na fotkách! Vše probíhalo pod dohledem technika O2 Ficuse, který Lesanovi jen vždy moudře přikývl a konstatoval " jsi fakt dobrej "! Lesan se již těší na příští školení, které se bude nést v duchu HW mobilního telefonu. Jako ochutnávku nám prozradil, že se je chystá lektor naučit používat nabíječku a pouzdro na mobil. Tak se nechme překvapit!
Lesane, neděkuj! Jsi fatk dobrej!!!
Zelená Ratolest Zelená Ratolest Zelená Ratolest
Mrknete jak umím vytáčet! A teď sms! A už to letí....
Zelená Ratolest Zelená Ratolest Zelená Ratolest
Jakej jsem? Někoho to uspalo... Polda v akci, to fotím!

tea